Første Torsdag på internettet / William Kudahl

Værkbar
Fri entré

Kunsthal Aarhus inviterer til Første Torsdag på internettet, når kunstner William Kudahl åbner en to timer lang radiofonisk i samarbejde med The Lake Radio.

William Kudahl præsenterer i radioen et arkiv af kasserede lydfiler, han har samlet fra digitale papirkurve i perioden 2016-2017: Fra computere placeret i rum 103, 108, 110 og 112 på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

I arkivet findes skitser, stilhed og fejloptagelser. Stemmeopvarmning, udefinerbar summen, en samtale overhørt af en mikrofon. Lyd, der er før, efter eller ved siden af.

“Jeg kan godt lide at tænke på lydene, som spåner, der bliver skåret ud af et linoliumssnit. Fragmenter spredt omkring et bord, som ikke viser selve billedet, men snarere det, som er blevet fjernet af det,” fortæller William Kudahl.

Radioprogrammet bliver livestreamet fra Kunsthal Aarhus facebookside og sendt via www.thelakeradio.com.

OM FØRSTE TORSDAG

Første Torsdag er en månedlig værkbar, hvor kunsten uundgåeligt bliver præget af den sociale sammenhæng, den optræder i. Beige terapi, smeltende skulpturer, live-coding, visnende blomster og gakkede gangarter er bare et lille udvalg af, hvad der har fundet sted. Kunstnerne benytter som regel lejligheden til at afprøve nye performative værker eller til at give nyt liv til et ældre værk.
Første Torsdag er kurateret af Mikkel Elming.

Støttet af