Bike Art Tour er kuraterede cykelruter, der inviterer publikum til at opleve værker af samtidskunstnere i nogle af landets største byer. Kunsthal Aarhus har kurateret cykelruten til det aarhusianske kunstlandskab. Bike Art Tour er en oplagt mulighed for at opleve Aarhus på en ny måde under Aarhus Festuge. Ruten er dog også tilgængelig resten af året.

Med Bike Art Tour får publikum mulighed for at udforske kunst af høj kvalitet ude i byrummet. Kunst, som dagligt passeres, men ikke altid opdages. Konceptet bringer dermed både kunstoplevelser ud til folket og skaber ny opmærksomhed på den kunst, som allerede findes ude i det offentlige rum.

Kunsthal Charlottenborg har taget initiativ til den landsdækkende BIKE ART TOUR. I 2018 lavede Kunsthal Charlottenborg en cykelrute til ti kunstværker i København for at hylde kunsten i det offentlige byrum. Nu foldes konceptet ud i hele landet i samarbejde med lokale kunsthaller og museer. Alle værkerne kan opleves fra cyklen. I Kunsthal Charlottenborgs app, kan man læse værkbeskrivelser og får nøjagtige koordinator til de enkelte værker. App'en er gratis og kan hentes i App Store eller Google Play. På app’en kan man læse værkbeskrivelser og få nøjagtige koordinater til de enkelte værker.

Adresser i Aarhus
Kunsthal Aarhus Skulpturpark, J. M. Mørks Gade 13
Per Kirkeby, FRAM, 2008. Aros Allé 2
Phil Price, Snake, 2013. Mølleparken
Gavlmaleri udstillingen Icons for Now, 2008. Blu, Grønnegade 6 (ved Lokalcenter Møllestien)
Andrzej Kowalczyk, Fløjtespilleren, 1991. Borggade 2 (gavlen ved butik MUNTHE)
Astrid Gjesing, Af vand er du kommet, 2012/2019. Åboulevarden 33 (under Skt. Clemens Bro)
Gudrun Steen Andersen, På Kanten, 2001/2012. Mathilde Fibigers Have 2 (Kvindemuseet)
Marc Moser, Sea Pink, 2011. Jette Tikjøbs Plads
Elmgreen og Dragset, Magic Mushrooms, 2015. Hack Kampmanns Pl. 2, (p-kælderen under Dokk1)
Tove Storch, Uden titel, 2020. Mediebyen 3 (Jyllands-Postens nye hovedsæde)

Jimmie Durham, Pagliaccio non son, 2011. Foto: Malte Riis
Jimmie Durham, Pagliaccio non son, 2011. Foto: Malte Riis