How We Curate

TalkGratis entré

På kunstinstitutioner, udstillingssteder og i det offentlige rum ser vi resultaterne af kuratorers arbejde, men som besøgende får vi sjældent adgang til de praktiske og refleksive processer, der ligger forud for udstillingerne. I foråret 2019 inviterer Kunsthal Aarhus til tredje sæson af foredragsserien How We Curate, hvor internationale kuratorer præsenterer, hvordan de arbejder. Ligesom de to forrige sæsoner sammensætter vi til hvert arrangement to kuratorer på baggrund af fælles interesser eller arbejdsforhold.

Foredragsrækken indledes med et fokus på værkkommissioner med Francesca Astesani og Julia Rodriques, der sammen driver det kuratoriske bureau South into North i København. Til andet arrangement taler Olga von Schubert fra Haus der Kulturen der Welt i Berlin og Lars Bang Larsen fra Moderna Museet i Stockholm om deres interdisciplinære og forskningsbaserede arbejde. Tine Colstrup fra Louisiana og Marianne Torp fra SMK afslutter sæsonen med deres perspektiver på soloudstillinger.

Program

20.03.2019, kl. 19-20.30
Francesca Astesani og Julia Rodriques (Kuratorer og kunstrådgivere, South into North, København)

Siden 2013 har Francesca Astesani og Julia Rodriques i fællesskab drevet det kuratoriske bureau South into North i København, hvor de beskæftiger sig med samtidskunstprojekter med særligt fokus på værkkommissioner. De er tilknyttet tekstilvirksomheden Kvadrat som kunstrådgivere og kuratorer og er desuden involveret i udviklingen af en kunststrategi for Nyt Hospital Nordsjælland. Tidligere har Astesani og Rodrigues hver især ledet udstillingssteder i København, henholdsvis Andersen’s Contemporary og IMO, samt haft en række kuratoriske stillinger i udlandet.

24.04.2019, kl. 17-19
Olga von Schubert (Forskningskonsulent, Haus der Kulturen der Welt, Berlin)
Lars Bang Larsen (Kurator, Moderna Museet og Gæsteprofessor, Kungl. Konsthögskolan, Stockholm)

29.05.2019, kl. 19-21
Tine Colstrup (Museumsinspektør, Louisiana Museum of Modern Art)
Marianne Torp (Førsteinspektør og seniorforsker i Den Kongelige Maleri- og Skulptursamling, SMK)

Postdoc Trine Friis Sørensen introducerer og modererer arrangementerne, som i marts og april foregår på engelsk, og i maj på dansk.

How We Curate er støttet af Statens Kunstfond og forskningsprogrammet Contemporary Aesthetics and Technology, Aarhus Universitet.

Francesca Astesani og Julia Rodriques, South into North
Francesca Astesani og Julia Rodriques, South into North
Olga von Schubert & Lars Bang Larsen
Olga von Schubert & Lars Bang Larsen

Støttet af