FOS
Hypernormalization

Ved indgangsstien på hjørnet af J.M. Mørks Gade og Christiansgade står FOS’ træportal Hypernormalization. Værket, som er lavet af brændt lærketræ, blev oprindeligt skabt til en udstilling på Den Franske Ambassade i København, hvor den markerede overgangen fra dansk til fransk territorium. I Kunsthal Aarhus lever værket videre som portal, blot ikke mellem nationale områder, men derimod som både fysisk og psykologisk overgang fra fortov til samtidskunst.

FOS er internationalt anerkendt for sine kompromisløse værker, der undersøger forholdet mellem kunst og design. Han blander funktionalitet med populærkultur og udforsker, hvordan fysiske omgivelser og sociale relationer påvirker hinanden. Værkerne danner ofte en platform for sociale aktiviteter og oplevelser mellem mennesker i vores fælles sociale rum. Kunst, design og arkitektur smelter sammen i en hybridform, som kunstneren selv kalder ”social design”.

FOS er et alias for Thomas Poulsen (f. 1971, DK), som arbejder med skulptur, design, performance og installation. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i perioden 1993–2000.

Materiale: Lærketræ

Støttet af

Foto: Mikkel Kaldal, Kunsthal Aarhus, 2019
Foto: Mikkel Kaldal, Kunsthal Aarhus, 2019
Foto: Mikkel Kaldal, Kunsthal Aarhus, 2019
Foto: Mikkel Kaldal, Kunsthal Aarhus, 2019