Jillian Mayer
Slumpies

Slumpies er en serie af farverige skulpturer, designet til at støtte kroppen. Skulpturerne er skabt af den amerikanske kunstner Jillian Mayer. “Da jeg var ude i offentligheden, lagde jeg mærke til, at folk hviler deres hager mod deres hals, imens deres blikke er rettet lavt mod deres telefonskærme, som de holder i brysthøjde” forklarer Jillian Mayer. “Alle disse mennesker er sociale og ude i offentligheden, men alligevel har de enten brug for eller foretrækker at kunne trække sig ind i deres digitale verden. Det fik mig til at tænke på, om det var muligt at skabe et objekt, der tillader folk at bruge deres telefoner, imens de træder ind og ud af den verden, de fysisk er til stede i,” fortæller Mayer.

Kunsthal Aarhus udstiller 14 af Jillian Mayers Slumpies, som er placeret rundt i Kunsthal Aarhus’ skulpturpark. Jillian Mayer kom til Aarhus og hjalp med at installere dem. Besøgende i Kunsthal Aarhus samt folk som blot går forbi, kan interagere og opleve dem uafhængigt af Kunsthal Aarhus’ åbningstider.

Hver skulptur har forskellig form og størrelse, så folk har mulighed for at finde deres egen fortrukne position – uanset om man vil stå, sidde eller slænge sig. “Der er ingen anvisninger på, hvordan du skal anvende hvert kunstværk, så der er fri leg. Der opstår en sjov lille dans, når en person forsøger at tilpasse sin krop ind i skulpturen” beskriver Mayer. Slumpies har højst sandsynligt en indbygget forældelse i sig – den kommer helt sikkert til at blive mindre brugbar jo mere vores teknologi udvikler sig. “Om nogle år holder vi ikke på vores telefoner på samme måde, som vi gør i dag. Til den tid vil Slumpies bare være skulpturer”, påpeger Mayer.

På Roskilde Festival 2018 var Slumpies en del af Art Zone på festivalen, og fra juli til oktober 2018 var skulpturerne udstillet på Ofelia Plads i København.

Materiale: Skumplast, jesmonite, glasfiber plader, epoxy resin, akrylmaling, krydsfiner

Støttet af

Jillian Mayer, Slumpies, 2018
Jillian Mayer, Slumpies, 2018
Jillian Mayer, Slumpies, 2018
Jillian Mayer, Slumpies, 2018