Ronan & Erwan Bouroullec
OUI

Ronan og Erwan Bouroullec har designet en serie af udendørs siddeinstallationer med titlen OUI (2017) til Kunsthal Aarhus Skulpturpark. Hver af de fire installationer udgør en cirkulær form af galvaniseret stål; tre af installationerne omkranser store træer i parken og den fjerde et ildsted ved hovedindgangen.

Kunstnerisk direktør på Kunsthal Aarhus, Jacob Fabricius, forklarer, at installationerne i parken udspringer fra Bouroullecs udstilling Rêveries Urbaines i Rennes i 2016, en udstilling af forskellige modeller med urbant brugsdesign til bybilledet. Installationerne kan bruges til at sidde på, sidde opad, eller kan betragtes når man sætter sig i midten af dem. Cirklen omkring træet udvider dets funktion som opholdssted for parkens gæster og som mødested.

Med OUI udfordrer Bouroullec, hvordan design og funktion kan udføres i det offentlige rum. Fokusset på forbindelse og forbindelsesled skinner igennem i det galvaniserede stål. I stedet for at bruge naturmaterialer anvendes stål, der gør os opmærksomme på, at vi befinder os i et moderne bysamfund.

Bouroullec er kendt for deres samarbejde med de danske designfirmaer HAY og Kvadrat.

Materialer: Galvaniseret stål

Støttet af

OUI, 2017. Foto: Kåre Viemose
OUI, 2017. Foto: Kåre Viemose