Kunsthal Aarhus BBC

Kiosken Mælkebøtten – første skridt for at besøge Kunsthal Aarhus BBC
Kiosken Mælkebøtten – første skridt for at besøge Kunsthal Aarhus BBC
Esben Weile Kjær, Letters to Julian Luxford
Esben Weile Kjær, Letters to Julian Luxford

Kunsthal Aarhus BBC er en ny filial af Kunsthal Aarhus, som åbner i København den 1. januar 2021.

Kunsthal Aarhus BBC holder til på Vesterbrogade 208, 1800 Frederiksberg C, der til dagligt desuden huser Brev Box Center.
Udstillingsrummet er 11 cm højt x 23 bredt og 38 cm dybt.

Sådan besøger du Kunsthal Aarhus BBC:

1 –Henvend dig hos hjørnekiosken Mælkebøtten, Vesterbrogade 198, 1800 Frederiksberg C, hvor du får nøgler udleveret mod aflevering af ID (ID returneres når nøgler returneres efter besøg). I nøgleringen finder du yderligere information.
2 – Gå hen til Brev Box Center, Vesterbrogade 208, 1800 Frederiksberg C. Lås hoveddør op med Ruko-nøgle.
3 – Find brevboks nr. 171 og åben den med nøglen mærket 171.
4 – Voila! En udstilling kommer til syne. Husk at spritte af før og efter udstillingsbesøg.
5 – Efter besøget skal nøglerne returneres til Mælkebøtten inden kl 22.

Hver måned i 2021 inviteres en kunstner til at udstille i Kunsthal Aarhus BBC, og her vil publikum kunne besøge og opleve kunsten dagligt indenfor åbningstiden 09:00 til 21.00. Hver udstilling åbner den første dag i måneden og slutter sidste dag i måneden.

Kunsthal Aarhus BBC imødekommer de mennesker i hovedstadsområdet og den danske presse – der af den ene eller anden grund er forhindret i at besøge Kunsthal Aarhus på en daglig, månedlig eller årlig basis. En kunstnerisk Kunsthal Aarhus 1-til-1 oplevelse i København.

Se Tv-indslag om Kunsthal Aarhus BBC

Konceptet er udviklet af kunstner Pernille Kapper Williams og den tidligere Kunstfaglige Direktør i Kunsthal Aarhus, Jacob Fabricius. De tror på, Kunsthal Aarhus BBC vil bidrage til nye, intime og fysiske kunstoplevelser.

Kunsthal Aarhus BBC er en COVID-19 venlig besøgsoplevelse. Grundet COVID19 og udstillingsrummets størrelse er kun 2 personer tilladt ad gangen. Vi opfordrer til brug af håndsprit - før og efter besøget.

Esben Weile Kjær, Letters to Julian Luxford, 01.09.-30.09.2021

Som sit bidrag til Kunsthal Aarhus BBC udstiller Esben Weile Kjær en serie breve adresseret til Julian Luxford: En spinoff-karakter på Robin Hood, som er besat af alt, der glimter, og som samtidig forsøger at regne ud, hvordan hans eksistens kan være mere end blot et billede.

Letters to Julian Luxford indgår som et led i en større fortælling. En fortælling, der udfoldes på forskellige platforme og i forskellige afskygninger som et Hollywood alterego over Esben selv.

Det står frit for den besøgende at snage i brevene til Luxford. Brevene tillægger en skriftlig dimension til Julian Luxfords billedlige og flygtige optrædener på blandt andet kunstmesser, stormagasinsfacader, i modemagasiner og merchandisekollektioner i modetøjsforretninger.

Brevene er med deres fysiske nærvær og skriftlighed et forsøg på at etablere kontakt til Julian Luxford udenom billedernes repræsentationer. Forsøgene fejler. De ophobede henvendelser understreger Luxford som fraværende modtager.

Med brevene følger et smykke i massivt sølv og med enkelte smaragder designet i samarbejde med smykkedesigner Vibe Harlsøf. Den besøgende inviteres til at bruge smykket. Det sættes på fingrenes yderste led. Samtidig med at det hæmmer hændernes bevægelser, kan smykkets skarpe knive potentielt destruere brevene i postboksen.

Esben Weile Kjær (1992) har igennem de seneste år markeret sig som en markant, nytænkende og eksperimenterende kunstner indenfor flere genrer. Med arkitektoniske - og installatoriske greb, lyd- og lysshow, skulpturer, tekstiler, spejlelementer, video og performance undersøger Esben Weile Kjær sin egen generation og dens fortællinger om frihed, æstetik, hierarkier, autoriteter, køn, ungdom og populærkultur.

Jana Euler, The Perspective of the Sender, 01.08.-31.08.2021

Til Kunsthal Aarhus BBC udstiller Jana Euler (f. 1982 DE) det skulpturelle værk The Perspective of the Sender

Ayşe Erkmen, 01.07.-31.07.2021

Ayşe Erkmen (f. 1949, TR) skaber i sin praksis ofte tvetydige rum ved at sammenflette liv og kunst og ved at tage udgangspunkt i miljøer, objekter og situationer fra hverdagen, som hun griber ind i og forvandler

Mads Gamdrup, Komplementær, 01.06.-30.06.2021

Mads Gamdrup (f. 1967) undersøger i sin praksis det fotografiske medie og dets muligheder og begrænsninger.

Nicole Wermers, Public Knees, 01.05.-31.05.2021

I sin praksis undersøger Nicole Wermers overfladen af design og genbruger den, for at diskutere, hvordan vi oplever urbane rum og deres sociale, kulturelle og økonomiske indvirkning og indflydelse på de omgivelser, de er en del af.

Eliyah Mesayer, Wait in line. Wait your turn. Admit one. Free ride to a new nation, 01.04.-30.04.2021

Igennem video, fotografier, ord, performances og installationer forbinder Eliyah Mesayer (f. 1987)

Sophie Nys, Mnemosyne, 01.03-31.03.2021

Sophie Nys (f. 1974, BE) bruger skulptur, fotografi, installation, video og tekst til sine finurlige filosofiske, historiske, politiske og kunstneriske undersøgelser

Maiken Stæhr, Poetic Logistics, 01. 02-28.02. 2021

Maiken Stæhr (f. 1992) arbejder i et krydsfelt af skulptur, bevægelse og performance, og forbinder i sine værker performative eksperimenter med skulpturelle interventioner, som ofte lander et sted imellem scenografi og installation

Mira Winding, All My Boyfriends Are Soldiers, 01.01.-31.01.2021

Mira Winding (f. 1992)

Støttet af